Bergama "Çığırtma"sı yapmadan olmazdı.
Çok kolay ve lezzetli👌
Tarifini aşağıya bırakıyorum.
4-5 adet ince uzun patlıcan.
4-5 adet yeşil biber
7-8 adet sarimsak
1 adet büyük domates
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları iki yanından şerit şeklinde soyun. Ve bıçak ile etrafını döndürerek çizin.
Çok uzun değil ise bütün olarak, eğer uzun ise ikiye bölerek kızartın. Biberleri de bütün olarak kızartın.Başka bir tavaya ya da tepsiye alt tarafa patlıcanları, üst tarafa biberleri dizin. Sarımsaklari aralarına sıkıştırın. Domatesi küçük küçük doğrayıp üzerine koyun. Bir tutan tuz serpin. 1 çay bardağı su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk. pişirin. Yoğurt ile yemenizi tavsiye ederim.
Please wait a minute while t loads
0 Yorumlar