Reklam

En pratik Kruvasan

Sponsorlu Bağlantılar




















En pratik Kruvasan
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
5 su bardağı un(unu her ihtimale karşı kontrollü koyun)

Aralarına sürmek için 150 gram tereyağ yada sanayağ

Arasına sürülebilir kahvaltılık çikolata
Yapılışı
Seker maya sut ve suyu guzelce karıştırıp 5 dk bekleyin tuz ile sıvı yağı da ekleyip karıştırın  ve unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp oda ısında mayalanmaya bırakın.hamur mayalanınca 6 eşit bezeye  ayırın . bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde açıp aralarına bolca yumuşak tereyağ sürün diğer bezeyide üstüne örtüp tekrar yağ sürün tüm bezeler bitene kadar yağlamaya ve üst üste koymaya devam edin en ust kata yağ sürülmeyecek yağlama işlemi bitince masaya yada tezgaha alarak elinizle açarak ve çekiştirerek iyice açın  sonra sigara böreği gibi üçgenler kesip kenarlarina 1 tatlı yada 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata sürüp sarın tepsiye dizin üzerine 1 tane yumurtayı çırpip sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. 👉Daha küçük isterseniz hamuru 10 eşit bezeye daha sonrada 5 li 2 grup olarak ta yapabilirsiniz.
👉ve peynirli yada patatesli olarakta yapabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar