FIRINDA ET GÜVEÇ
Yarim kg güveçlik et
6 adet toprak güveç kabı
2'ser adet Kirmizi ve yeşil biber
1 adet Domates
Arpacik sogan
Tuz, karabiber, kimyon
Un, kuru maya
Yapılışı: 1,5 su bardagı un, 1,5 su bardagi ilik su ve 1 paket kuru maya ile hamur yogurun. Uzerini ortup mayalanmasi icin birakin.
Kuçuk dogranmis etleri guveclere koyun. Arpacık sogani ortadina koyun. Ince dogranmis biberi koyun. Uzerine domatesleri koyun. 200 derece firina koyun. Etler yumusayincaya kadar pisirin. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip. 5 dk. Daha pisirin.
Hamuru 6'ya bolup guvec kaplarinin agzini kapatacak kadar acin ve guveclerin uzerini iyice örtün. Tekrar firina koyun. 10-15 dk. Daha hamurlar pisinceye kadar pisirin.
0 Yorumlar