Ispanak ve Ricotta ruloları
Bir buçuk su bardağı süt
Üç yemek kaşığı zeytinyağ
İki adet yumurta
Bir yemek kaşığı kuru maya
Dört su bardağı un
Bir tatlı kaşığı tuz
İçi malzeme
Ricotta peyniri 400 gr
Yeterince ıspanak
Üzeri için yumurta sarısı
Bir çay bardağı zeytinyağ
Yapımı
Bir yogurma kabına mayayi şekeri koyun üzerine ılık sütü ekleyin ve karıştırın ve 5 dakka bekletin sonra yumurta ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edin hamuru bir saat dinlendirin dinlenen hamuru iki beze yapıp her bezeyi merdaneyle ince bir dikdörtgen açıp üzerine ricotta peyniri sürüp ıspanakları yayalım hamuru en uzun kenarından başlıyarak yuvarlayıp rulo yapın sonra birer santim kalınlıkta rulolar kesip yağlı kağıt Serilmiş tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkar çıkmaz hemen üzerine bir Fırça yardımıyla zeytinyağ sürüp servis edelim eğer isterseniz zeytinyağ sürmedende servis edilir
Via #Sevdeyemek
0 Yorumlar