Nussgebäck / Fındıklı Çörek
Malzemeler
Hamuru için:
250 ml ılık süt
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
100 g şeker
60 g yumuşak tereyağı
500 g un
Fındıklı harç için:
150 g ince çekilmiş fındık
150 g iri çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı esmer şeker
50 g eritilmiş tereyağı
70 ml süt
Pudra şekerli sos için:
150 g pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
çok az süt
İlk önce hamur için bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır.
İç harcı da hazırlanır ve bir kenarda bekletilir.
Mayalanan hamur 40x50 cm büyüklüğünde merdaneyle açılır ve üzerine fındıklı harç sürülür. Hamur uzunlamasına rulo yapılır ve 4 cm genişliğinde kesilir.
Her kesilen parçanın üzerine ince oklavayla bastırılıp şekil verilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye hamurlar dizilir ( bende 13 adet çıktı ) ve tepsi mayası için en az 20-25 dakika bekletilir.
Mayalanan hamurlara yumurta karışımı sürülür ve pişmesi için fırına gönderilir.
160 derecelik fırında alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
Soğuyan çöreklerin üzerine pudra şekerli sos sürülür ve servis edilir.
Afiyet olsun
https://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=4gdfj5x9elqc
0 Yorumlar