Sultan (saray) Sarması
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Altına sermek için
Bolca hindistan cevizi
Yapılışı
Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılıp orta hararetli ocağa alınıp göz göz olana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir ve vanilya ile tereyağ eklenip iyice karıştırılır.
Sonra fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir ve muhallebi dikkatlice dökülerek her tarafı eşit olacak şekilde yayılır oda ısısına geldiğinde hazırladığınız krem şantiyi sürün ve bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletip istediğiniz büyüklükte keserek rulo şeklinde sarın ve servis yapın.
0 Yorumlar