Reklam

Kolombiya usulu misir unundan borek (empanadas)

Sponsorlu Bağlantılar


Hamuru için

iki buçuk su bardağı mısır unu(ağartılmış kullandım)
iki buçuk su bardağı su
iki yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

iç harcı için
üç yüz gr kıyma
bir kuru soğan
bir tane domates
Kırmızı biber
iki yada üç tane orta boy haşlanmış patates
bir yemek kaşığı salca,tuz,karabiber ve pul biber


















Kızartmak için sıvı yağ

Öncelikle iç malzemesi ni hazırlayarak başlıyoruz kıymayı tavaya alın suyunu salıp çekinceye kadar pişirin sırası ile soğanı biberi domates ve salçasını ekleyip kavurun en son haşlanmış patatesi çatalla ezip kıymalı karışıma ekleyip karıştırıp bir kaç dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın

Hamuru için unu derin bir kaba alın tuz ve yağıda ekleyin un için kullandığınız bardakla suyunu da ekliyip yoğurun bir süre sonra hamur toparlanacaktır mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın bir buzdolabı poşetini yanlarından kesin poşeti sivi yag ile hafif yağlağın hamur bezesinden alip posetin arasina koyup kahve tabagi buyuklugunde acip ic malzemesini koyup posetle kapatip kucuk bir kase yardimi ile kenarlarindaki fazlaligi uzerinden bastirarak alin hemde kenarlarinin daha iyi yapismis olacaktir kizgin yagda kizartip aci sosla servis edebilirsiniz afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar