Reklam

Portakallı muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar



Portakallı muhallebi

1 litre süt 
7 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker 
bir yemek kaşığı tereyağı
 1 paket vanilya
 portakal sosu için 


-
Portakal sosu için;
3 su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı un 11 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

















Portakallı Muhallebili Tatlı Tarifi

Öncelikle fırın dikdörtgen tepsimizin tabanına bolca Hindistan cevizi serpelim ve kenara alalım.

Muhallebi için süt, un ve şekeri ocağa alıp, göz göz olana kadar pişirelim. Tereyağı ve vanilyayı da ilave edip 2 dk daha kaynatalım. Ocaktan alalım ve yaklaşık 5 dk mikserle iyice çırpalım.

Hazırladığımız muhallebimizi Hindistan cevizi ile kapladığımız tepsimize eşit bir şekilde dökelim ve kenara alalım.

Portakal sosumuzu hazırlamak için 3 su bardağı portakal suyu, un, nişasta ve şekeri kaynatalım. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.

Bu sırada tepsideki muhallebinin ilk sıcağı çıkmış olacaktır. Uzerine portakal sosu döküp dikkatli bir şekilde yayalım ve sogumaya kaldıralım.

Yaklaşık 1,5 – 2 saat sonra muhallebimiz sarılır vaziyete gelmiştir, istediğiniz boyutlarda kesebilirsiniz. Ben 12 parçaya ayırdım. Dikkatlice sıkı bir şekilde saralım ve servis tabağımıza alalım, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Via Zayn kurabiye 

Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar