Reklam

Et paça çorbası

Sponsorlu Bağlantılar





















Et paça çorbası

1 kase haşlanmış et
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
Yaklaşık 75 gram margarin veya tereyağı( yarısını sıvıyağ olarak kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
Tuz

Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı toz pulbiber

Yapılışı

Öncelikle eti güzelce haşlayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.

Çorba tenceresine yağı alıp eritin üzerine unu ilave ederek sürekli karıştırarak unu güzelce kavurun fakat pembeleşmesin yağın ... Kavrulan una 2 su bardağı soğuk suyu ilave edin güzelce karıştırdıktan sonra 3 su bardağı et suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın kaynamaya yakın haşlanmış ve doğranmış eti ilave edin..
Genişçe bir kaba yoğurdu alarak içerisine sarımsağı ezip iyice çırpın... Kaynamaya başlayan çorbanın suyundan 1 kepçe su alarak yoğurda yavaş yavaş döküp çırpın 2 ve 3 kepçe daha bu şekilde alarak ve sürekli karıştırarak yoğurda ilave edin ve iyice çırpın daha sonra ılınan yoğurdu yavaş yavaş çorbanın üzerine sürekli karıştırarak ilave edin... En son tuz,  sirke ve limon suyunu da ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın...
Üzerine tereyağında yaktığınız toz biberi ister tencereye ister tabağa aldıktan sonra  dökerek servis yapın.... ........
Not..... Sarımsak sirke ve limonu çorba pişerken ilave etmeye bilirsiniz... Çorba servis edilirken sarımsak sirke ve limon suyunu karıştırıp isteğe bağlı olarak daha sonradan ilave edebirsiniz.... Afiyet olsun...

Bi dünya lezzet teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar