Sponsorlu Bağlantılar
Limonlu ıslak kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 limonun kabuğu ve suyu
1 çay kaşığı karbonat
2 ila 2,5 su bardağı un(unu kontrollü koyun yumurta büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir)
Üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım bardak sıkılmış limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alıp 5 dk kaynatın ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.. Soğumaya yakın yarım bardak limon suyunu ilave edip iyice karıştırın... Diğer yandan yumurtayı biraz çırpın şekeri ekleyip köpürene dek iyice çırpın...yoğurdu limon suyunu ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin en son un karbonatı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ilave ederek karıştırın yağlanmış 22 cm lik kalıp veya tepsiye dökerek üzerine dövülmüş cevizi serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 _ 35 dk pişirin.. Pışen ve ilk sıcaklığını atan keke yaklaşık 5 _ 10 dk sonra tamamen soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş yemek kaşığı ile her yerine gelecek şekilde dökün en az 1 saat dinlendirin servis yapın..
0 Yorumlar