Kolay kümbet pasta
Hazır pasta tabanı
Muhallebisi
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sanayağ
Yarım su bardağı hindistancevizi(isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 su bardağından 1 _ 2 parmak eksik şeker Keki ıslatmak için
Yarım su bardağı süt
Üzeri için
Krem şanti
Tarifinde yazdığı kadar süt
Yapılışı
Uygun bir kaseye yanlarından sarkacak şekilde streç filmle kaplayın ..
Kekin üst tabanını kaseye yerleştirip süt ile ıslatın.. Diğer yandan tencereye sanayağ ,hindistan cevizi ve vanilya hariç tüm malzemeleri çırparak pişirin.. kıvam alıp koyulaşınca ocağın altını kapatıp vanilya hindistan cevizi ve sanayağı ekleyip eriyene dek çırpın ılınınca kasedeki kekin içine dökün üzerine kekin alt tabanını yerleştirip fazlalık kekleri kesin kaseden sarkan streç film ile keki kaplayıp buzdolabına koyarak en az 1 saat dinlendirin.. bu arada krem şantiyi hazırlayın ve
Kesilen kek tabanlarini iyice ufalayın... Dinlenip iyice soğuyan keki servis tabağına ters çevirip üzerine krem şantiyi sürün ve ufalanmış kek parçalarını üzerine serpin...tekrar dinlendirip servis yapın.... .........
Not.......muhallebi artarsa krem santi yerine üzerine artan muhallebiyi biraz süt ile inceltip üzerine sürebilirsiniz....
0 Yorumlar