Kartopu kurabiyesi
Oda ısısında 250 gram teremyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Bulamak için
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Yoğurma kabına teremyağı alın üzerine sıvıyağ pudra şekeri vanilya ve hindistan cevizi alarak tahta kaşıkla karıştırın.
Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
Küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin.
180 derece fırında ilk 10 dakika alt üst ayarda 10 dakika da sadece alt ayarında pişirin..
Bulamak için pudra şekeri hindistan cevizi ve toz şekeri karıştırın.. fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayın...
Servise hazır...
0 Yorumlar