Hazır yufka ile havuç dilimli baklava
Çıtır çıtır enfes bir tarif
1 Paket Baklavalık Yufka
250 gram margarin yada tereyağı
Yarım Çay bardağı sıvı yağ
250 gram ceviz
Üzeri için;
Toz antep fıstığı
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su
4 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırlayın. Yaklaşık yarım saat kaynasın.
Limon suyunu ekleyin 10 dakika daha kaynasın ve bırakın köşeye.
Baklavalık yufkayı paketten çıkarın.
Yuvarlak bir tepsiyi ters çevirip ölçüsünü alın. Etrafını kesin. Rahat olun o kestiğiniz parçalar ziyan olmayacak ara katlara yerleştireceğiz.
Margarini bir tavaya alın eritin.
Üzerine sıvı yağı da ekleyip kaynatın. Altını kapatın biraz ılısın.
Yağlanmış yuvarlak tepsimize iki adet yufkayı serip iki kaşık yağı döküp yedirin.
Paketin yarısını böyle ikişer ikişer yağlayın.
İki adet yufkayı tepsiye serince o kestiğimiz parçalardan da biraz biraz ara katlara yerleştirin.
Yarısına geldiğimizde dövülmüş cevizi iyice komple yayın bol olsun. Tekrar ikişer ikişer yağlayın.
En sonda havuç dilimi kesin ve önceden ısınmış 170 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
Sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün cozurdasın.
Soğuduktan sonra Toz Antep’i dilediğiniz gibi serpin.
Sabahtan yaparsanız akşam servis edebilirsiniz. Dilerseniz bir gün bekletin. Afiyet olsun
0 Yorumlar