Reklam

Kazandibi tadında muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar













Kazandibi tadında muhallebi

1 litre süt
3 dolu dolu yemek kaşığı un
1 su bardak şeker daha tatlı olsun isterseniz 1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Tepsiye sürmek için
1 ila 1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 _ 3 yemek kaşığı şeker
Ocağa vanilya hariç diğer malzemeleri alıp sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin..koyulaşan muhallebinin altını kısarak  3 _ 4 dk daha surekli karıştırarak  pişirin...sonra ocağın altını kapatın... Vanilyayı ekleyip son kez çırpın.. Hiç beklemeden orta boy tepsiye (çelik yada metal bir tepsi olursa daha iyi olur) tereyağını iyice sürün(ben yağı tepsi içinde erittim)daha sonra tepsinin her yerine eşit şekilde  toz şekeri serpin ve dikkatli bir şekilde muhallebiyi dökün....
Ocağı yakın ve tepsiyi sürekli çevirerek sekerin eriyip  karamel olmasını sağlayın ....
Şeker eriyip karamel kokusunu alınca ocağı  kapatın... Muhallebinin tepsisinden daha büyük bir tesiye su dökerek muhallebiyi soğuk suya koyarak soğutun ve en az 3 saat buzdolabında bekletin...dinlenen muhallebiyi dilimleyip ters çevirip servis yapın... Üzerine kakao serperek servis yapabilirsiniz..


Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar