Kazandibi tadında muhallebi
1 litre süt
3 dolu dolu yemek kaşığı un
1 su bardak şeker daha tatlı olsun isterseniz 1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Tepsiye sürmek için
1 ila 1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 _ 3 yemek kaşığı şeker
Ocağa vanilya hariç diğer malzemeleri alıp sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin..koyulaşan muhallebinin altını kısarak 3 _ 4 dk daha surekli karıştırarak pişirin...sonra ocağın altını kapatın... Vanilyayı ekleyip son kez çırpın.. Hiç beklemeden orta boy tepsiye (çelik yada metal bir tepsi olursa daha iyi olur) tereyağını iyice sürün(ben yağı tepsi içinde erittim)daha sonra tepsinin her yerine eşit şekilde toz şekeri serpin ve dikkatli bir şekilde muhallebiyi dökün....
Ocağı yakın ve tepsiyi sürekli çevirerek sekerin eriyip karamel olmasını sağlayın ....
Şeker eriyip karamel kokusunu alınca ocağı kapatın... Muhallebinin tepsisinden daha büyük bir tesiye su dökerek muhallebiyi soğuk suya koyarak soğutun ve en az 3 saat buzdolabında bekletin...dinlenen muhallebiyi dilimleyip ters çevirip servis yapın... Üzerine kakao serperek servis yapabilirsiniz..
0 Yorumlar