Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Kolay kolay bayatlamayan ve gün geçtikçe daha çok lezzet alan ve hindistan cevizinin çok yakıştığı Büsküvi tadında enfes bir tarif
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1,5 parmak eksik şeker (yani şeker bardağın 3/4 ü olmalı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 3 ila 3,5 su bardağı un
Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş sütlü kuvertür çikolata
Fındık kırığı, hindistancevizi, fıstık kırığı , renkli şeker v.s.
Yapılışı
Oda ısısındaki tereyağ yumurta ve sıvı yağ şeker ve vanilyayı yoğurma kabına alın yavaşça un ekleyerek kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur yoğurun...
Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayıp ve hafif bastırarak ister yuvarlak ister oval şeklini verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin... ( üzerine çatalla da bastırabilirsiniz.)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dk kadar pişirin ....
Soğuyan kurabiyeleri önce benmari usulü eritilmiş çikolataya ardından hindistan cevizi veya fındık kırığına bulayın ve çikolatası donunca servis yapın.......
0 Yorumlar