Kolay etimek tatlısı
1 paket etimek
Şerbeti
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Şeker eriyene dek yaklaşık 5 dakika kaynatıp tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine gezdirin.. Muhallebi
1 litre süt
4 dolu dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
Tereyağ ve krem şanti hariç diğer malzemeleri karıştırıp orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirin sonra tereyağı ilave edip eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın..
Ilıyan muhallebiye toz şantiyi ekleyin ve iyice çırpın..
Şerbetini doktüğünüz tatlının üzerine güzelce yayın.
Üzeri için
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Teflon tavaya şehriye ve tereyağını alıp şehriye hafifçe pembeleşene kadar kavurun sonra şekeri ilave ederek yaklaşık 4 dk daha kavurun ve muhallebinin üzerine serpiştirin... En az 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın...
0 Yorumlar