Lokmalık Halka tatlısı
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kuru maya
yarım su bardağı ılık su
şerbeti
2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı öncelikle şerbet için olan malzemeleri tencereye alıp orta hararetli ocakta 15 dk kaynatın ve soğumaya bırakın.. hamur için
öncelikle irmiği rondadan geçirin biraz incelmesi ve un haline gelmesi lazım mısır unu gibi olması yeterli
daha sonra su hariç kaba alarak karıştırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek karıştırın kek hamurundan daha katı kıvamda olmalı(gerekirse su ilave edin) yoğurma kabına yapışmıyorsa kıvam olmuş demektir.
üzerini örterek en az 45 dk dinlendirin...
dinlenen hamuru 8 dişli sıkma torbasına dökerek iyice kızdırılmış yağa sıkarak kızartın ve soğuk şerbete alıp 5 dk beklettikten sonra servis tabağına alın.
afiyet olsun..
0 Yorumlar