Tulumba tatlısı
Şerbeti
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tane küp şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
Yapılışı
Öncelikle şerbet için olan malzemeleri ocağa alın koyu kıvamlı şerbet olması lazım bu yüzden 25 ila 30 dk kaynatın ...sonra soğutun.
Hamuru için..
2 su bardağı suyu tencereye alıp orta hararetli ocakta içerisine tereyağ tuz ve şekeri ilave edip kaynatın..
Su kaynayınca ocağın altını kısarak, unun hepsini bir anda suya dökerek sürekli karıştırıp 3 _ 4 dk pişirin ve ılımaya bırakın.. Ilıyan hamura irmiği ve yumurtanın 1 tanesini ekleyerek mikser ile 2 dk iyice çırpın..daha sonra 2. Yumurtayı ekleyip mikser ile tekrar çırpın en son 3. Yumurtayı ekleyip iyice çırparak yumurtayı yedirin.parlak ve yapışkan bir hamur elde ettikten sonra
Sıvıyağı ocağa alıp altını kısın..
Hamuru sıkma torbasına koyduktan sonra kısık ateşteki yağa sıkarak yağlanmış makas veya bıçak yardımı ile 3 _ 4 cm boyunda keserek karamelize rengini alana kadar kızartın...(kısık ateşte kızartmaya dikkat edin en önemli püf noktasından biri..)
Kızaran tulumbaları
Soğuk şerbete atıp 2 dk beklettikten sonra servis tabağına alın... NOT..Şerbetin oldukça soğuk olması çok önemli..
0 Yorumlar