Reklam

Nefis Barbunya

Sponsorlu Bağlantılar


















Nefis Barbunya

2 su bardağı barbunya
1 tane orta boy havuç
1 tane küçük boy patates
1 tane büyük boy domates
1 tane kapya biber
1 tane orta boy soğan
1_2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 ila 3 tane küp şeker
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı (az yağlı sevenler azaltabilir)
Yapılışı

Barbunya yı bir gece önceden veya 5 _ 6 saat öncesinden ıslayın.. Daha sonra süzerek düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyarak pişme noktasına gelene dek haşlayın.. Kara suyundan arındırmak için tekrar süzün ve bir defa sudan geçirin... Uygun tencereye zeytinyağını alarak ısıtın üzerine yemeklik doğradığınız soğan ile sarımsağı ilave ederek kavurun doğranan kapya biber ve havucu da ilave ederek  bir iki dakika daha kavurup salçayı ilave edin salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve rendelediğiniz  domatesi ilave edin 5 _ 10 dk pişirin..
Barbunya , patatesi ve üzerini geçecek kadar su ilave edin... şeker ,tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte patates yumuşayıncaya dek pişirin.. Not......Kars patatesi çabucak piştiği için ben en son ekliyorum siz havuçla birlikte ekleyin...
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar