Pastane usulü çatal kurabiye
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4 su bardağı un)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan, kolay sekil alabilecek bir hamur yoğurun.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun... Not:
Dilerseniz hamurun bir kısmını dondurucuya kaldırıp daha sonra pişirebilir, dilerseniz de farklı şekillerde farklı kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
Bu ölçülerle 3 tepsi çıkıyor ..
0 Yorumlar