Reklam

Pastane usulü çatal kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

















Pastane usulü çatal kurabiye

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (4 su bardağı un)

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu veya susam  Yapılışı

Oda ısısında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan, kolay sekil alabilecek bir hamur yoğurun.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun... Not:
Dilerseniz hamurun bir kısmını dondurucuya kaldırıp daha sonra pişirebilir, dilerseniz de farklı şekillerde farklı kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
Bu ölçülerle 3 tepsi çıkıyor ..

Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar