Sponsorlu Bağlantılar
Poğaça
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı ılık su
5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı damak tadınıza göre 1 yada 2 kaşık azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Yapılışı
Süt ve şekeri yoğurma kabına alarak mayayı ekleyin iyice karıştırın.. su, sıvıyağ ,tuzu ve yumurta beyazını da ilave ederek biraz daha karıştırdıktan sonra unu azar azar ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun (Çok hafif elinize yapışan bir kıvamda olmalı) ... toparlanan hamuru özleşene dek güzelce yoğurmaya devam edin... Daha sonra elinizi hafif yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin .. Üzeri için ayrılan
Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip iyice çırptıktan sonra tepsideki poğaçaların üzerine sürün...sonra çörek otu veya susam serpin.... Tepsinin üzerini örterek 45 ila 60 dk mayalanması için bekleyin .. mayalanan ve iyice kabaran poğaçaları
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin...
0 Yorumlar