Reklam

Perde tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar




















Perde tatlısı

İç harcı
1 paket baklavalık yufka
Ceviz
İrmik
Sıvıyağ

Üst harcı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1_2 damla limon
Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayıp 15 dk kaynatıp  soğumaya bırakın.. Daha sonra yufkadan bir tane alıp tezgaha serin
sıvıyağ sürüp bir tutam irmik ve biraz ceviz serpin bir ucundan diğer ucuna doğru iki ucu bir birine yakınlaşana kadar iterek büzün ve tepsiye dizin...
Tepsiye yan yana gelecek şekilde ve tepsi dolana kadar  bu işleme devam edilecek ancak tatlının yufkasının
seyrek olmasını istiyorsanız 12 veya 15 yufka yeterli daha sıkı olsun istiyorsanız yufkaya aynı işlemi uygulayarak devam edin. ( yufka kullanımı tamamen size kalmış 12 tane de kullanabilirsiniz 20 tane de ).... Daha sonra 180 derece fırında 10 dk pişirin.

Tatlı pişerken üst harcı için olan malzemeleri iyice çırpın.. Ve yufkaların üzerine dökerek tekrar fırına sürüp pişirin... Ilk sıcaklığını atan tatlıya soğuk şerbeti dökün...
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar