Islak kek
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
Çeyrek çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 ila 1,5 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık 2 su bardağı un (1,5 bardaktan sonrasını kontrollü koyun)
1,5 çay kaşığı karbonat
1 küçük paket (180 gram) çikolatalı süt ●sütün yarısı sos için ayrılacak
Sosu için
Yarım paket çikolatalı süt
Çeyrek çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 yemek kaşığı sarelle
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
Süt sıvıyağ ve suyu da ekleyip çırpmaya devam edin .
Unun bir kısmını ve kakaoyu da ekleyip karıştırın.. daha sonra karbonat ile kalan unu da kontrollü koyarak ne koyu ne de cıvık olmayan akışkan bir hamur elde edin..
Yağlanmış 22 cm lik tepsiye dökerek ısıtılmış 170 ila 180 derece 25 ila 30 dk pişirin. Pistiginden emin olmak için kürdan testi yapın.. Küçük bir tencereye yarım paket sütü çikolatayı Sıvı yağı ve şekeri alarak çikolata eriyene dek ısıtın ve soğuyunca , soğumaya yakın olan ılık kekin her yerine yavaşça dökün... Eğer çikolatalı süt kullanmayacaksanız ;
1 çay bardağı süt kek için
1 çay bardağı süt te sos için kullanın.. ve sosa 1 yemek kaşığı kakao ilave edin..
0 Yorumlar