Reklam

Hatay mutfağından Şam tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar


















Hatay mutfağından Şam tatlısı

1 paket irmik
1 su bardağı Oda ısısında su
1 su bardağı şeker
1,5 çay kaşığı karbonat

Şerbeti
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2 _ 3 damla limon

Üzeri için
1,5 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su

Ve
Tuzsuz yer fıstığı
Yapılışı

Şerbeti limon hariç tencereye alın ve orta ocakta 10 dk kaynatıp limonu sıkıp 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakın.. Irmik şeker karbonatı yoğurma kabına alıp karıştırın yavaş yavaş suyu ilave edip çok ezmeden yavaşça harmanlayın.. pekmezle suyu karıştırıp yarısını küçük boy yaklaşık 22 cm lik  tepsinin tabanına sürün sonra hamuru döküp yayın.
kalan pekmezli suyu da üstüne sürüp  fıstığı dizin mayalanması için ılık ortamda 1,5 _ 2 saat bekletin..
180 derece fırına atıp kızarınca alın tek bir tarafından dilimleyip tekrar fırına sürün 10 dk daha pişirin..
Fırından alın ve
Ilk sıcaklığını atan tatlıya yaklaşık 5 dk sonra soğuk şerbeti dökün..
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar