Sandal kebabı
5 tane patlıcan
400 _ 500 gram kuşbaşı et
1 tane büyük boy soğan
2 tane çarliston biber
2_3 diş sarımsak
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Yarım çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Kekik
Yapılışı
Öncelikle eti düduklü de haşlayın... Daha sonra
Patlıcanları sapıyla birlikte uzunlamasına ikiye kesin 1 saat tuzlu suda bekletin ve yıkayıp süzün.....tekrardan iyice tuzlayıp kızgın yağda kızartın ve peceteye alarak fazla yağını alın.. Tavaya yeteri kadar sıvı yağı alıp yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip kavurun...haşlanmış eti de ilave ederek kavurmaya devam edin salçayı da ekleyin kokusu çıkana dek kavurun en son rendelenmiş domatesi ve baharatları ilave ederek iyice soteleyin... Daha sonra patlıcanların içini biraz ezerek tuz ekeleyin etle doldurun ve tepsiye dizin... Son olarak
1 su bardağı su
İle
1 yemek kaşığı salçayı iyice karıştırıp tepsiye dökün..isterseniz kimyon sarımsak ve kekiği sosa karıştırın ama ben üzerlerine ekeledim ...................... .........
Ve
ısıtılmış fırında yaklaşık 15 ila 20 dk pişirin.. ................... Not.......damak tadınıza göre baharatları hem etin ıcerisine hemde ek olarak sosta da kullanabilirsiniz...Ben ette kullanmayıp sadece üstlerine ekeledim... ...... ... Not... patlıcanların üzerine isteğe bağlı dilim kaşar veya rendelenmiş kaşar ekleyip pişirebilirsiniz...
0 Yorumlar