Yahni
1 kilo kuşbaşı dana eti
800 gram arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
3 _ 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Etleri haşlamak için 1 su bardağı sıcak su
Soğanlarla pişeceği zaman 3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sıvıyağı tencereye alıp iyice ısıtın kuşbaşı etleri yağa ilave edip 5 dk mühürleyin..
Sonra 1 su bardağı suyu ilave edip kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin.
Suyunu çeken ete tereyağını ilave edip biraz kavurun salçaları ilave edip kokusunu çıkana kadar kavurun temizlenmiş ve yıkanmış arpacık soğanları sarımsakları ve baharatları da ilave edip 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra maydonoz ile süsleyip servis yapın.. Not:eğer kuzu eti kullanacaksanız mühürledikten sonra 1 su bardağı olan su ile ile pişirmenize gerek kalmaz...
0 Yorumlar