Kandil simidi
Oda ısısında 200 gram margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta ( sarısı hamuruna,akı üzerine ve akının iyice çırpılmış olması lazım)
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
Çeyrek su bardağı susam(kavrulmuş susam da olur)
Çeyrek su bardağı çörek otu (İsteğe bağlı sade susam sade çörek otu veya her ikisini karıştırıp ta yapabilirsiniz)
Yapılışı
Öncelikle susam ve çörek otunu ayrı ayrı kaplara koyarak yayın.
Derin bir yoğurma kabına mahlep un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
Oda sıcaklığındaki margarini tel çırpıcı ile karıştırıp çırparak pürüzsüz bir hale getirin.
Ve yağa yoğurdu, şekeri,tuzu ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
Bu karışıma da unlu karışımı ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak şekilde hamuru güzelce yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar (şeritler) yapın.
Hamurların 2 ucunu birleştirip simit şeklini verin ve iki tarafını da önce çırpılmış olan yumurta akına daha sonra da susam veya çörek otuna batırıp margarin ile yağlanmış ve hafif unlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 ilâ 17 dk civarında kızarana kadar pişirin..
Dağılmaması için ılıyınca yada soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın... Not...susam veya çörek otu kullanmadan sadece yumurta akına batırarak sade kandil simidi yapmış olursunuz.....
0 Yorumlar