Hatay mutfağından tuzda tavuk
1 tane bütün tavuk
5 kilo kaya tuzu
Yarım su bardağı su
Yapılışı
Tuzu derin bir kaba alıp suyu dökerek hafif nemlendirin su yeterli gelmezse biraz ilave edin.daha sonra tepsinin alt tabakasına 1_2 parmak kalinliginda tuz koyup bastırın yıkayıp kuruladiginiz tavuğu tuzun tam ortasina yerleştirin ve tavuğun her yerini tuz ile kaplayın hiç bir yeri açık kalmasın 200 derecelik fırında yaklaşık 2 saat kadar pişiyor..tuzda çatlaklık ve renginde kızarıklık varsa tavuk pişmiş demektir bıçağın ucunu tuza batırarak ve üzerine çekiçle vurarak tuzu kırıp servis yapabilirsiniz.tuzu kırmadan önce ispirto yada kolanya döküp yakarak görsellik yapabilirsiniz.afiyet olsun..
Tavuğa damak tadınıza göre baharat sürebilirsiniz ve hafif yağlayabilirsiniz.
Karabiber
Kekik
Kırmızı tozbiber gibi baharatlar kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar