KOZLEME PATLICANLA TAVUKLU KARNIYARIK
5 Adet karnıyarıklık patlican
1 adet tavuk göğüsü veya but
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 ortaboy domates
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı su ile yarım yemek kaşığı salçayı karıştırın.
Yapılışı:
Küp küp doğranmış tavuk, rondodan geçirilmiş soğan, domates hepsini biraz zeytinyağ ile kavurun. Ocağı söndürüp maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber ilave edin. Karıştırın.
Patlıcanları alacalı soyun.Üzerini boydan boya bıçak ile çizin. 200 derece fırına koyun. Közlenmesini bekleyin.Çatal batırarak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra çatal ile üst kısmını ezerek çanak şeklini verin. Tavuklu karışımı patlıcanlarin üzerine koyun. Salçalı karışımı üzerine dökün. 180 derecede fırında pişirin. Suyunu çekince firından çıkarin.
0 Yorumlar