Browni kurabiye
2 yumurta
225 gram küçük küçük doğranmış bitter çikolata
4 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
2/3 su bardağı elenmiş un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz(koymayıp sade yapabilirsiniz)
Yapılışı
Bir kaba tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritin...
Başka bir kabta yumurta ve şekeri mikserin yüksek ayarında 2 dakika iyice çırpın ..çikolatalı karışımı da ekleyip düşük ayarda karışana dek çırpın..
Başka bir kaba unu kabartma tozunu ve tuzu koyarak karıştırın..
En son unu ekleyin ve cevizi ekleyip sadece karısına kadar karıştırın.. Cıvık bir hamur elde edilecek ve bu hamuru buzdolabında 30 dk dinlendirin..
Buzdolabından çıkınca 2 tane fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamurdan dondurma kaşığı veya kaşık ile hamur alarak ve aralarında boşluk kalacak şekilde her tepside de 6 adet olacak şekilde dizin.(el ile şekil vermeyin sadece kaşık ile şekillendirip tepsiye dizin)..
175 derecelik fırında 9 ila 12 dk arasında pişirin...( fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır ama bekledikçe sertleşecektir sakın tekrar fırına koymayın ).... Afiyet olsun...
0 Yorumlar