Reklam

DOLGULU ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar








Dolgulu Çörek

Malzemeler
100 g tereyağı
200 ml süt
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
115 g şeker
2 paket vanilya şekeri
1 paket vanilyalı puding tozu
500 -550 g un
1 fiske tuz
İç dolgu
300 ml süt
60 g şeker
30 g mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya şekeri
30 g tereyağı
Bulamak için:
erimiş tereyağı
Şeker

İlk önce vanilyalı iç dolgusu hazırlanır.
Tereyağı hariç bütün malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapanır ve tereyağı eklenir.
Kendi ısısıyla tereyağı içinde karıştırılarak eritilir.
Vanilyalı pudingi üstü streç folyo ile kapatılır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Buzdolabına koymayalım.
Şimdi hamur için tereyağını eritelim ve içine sütü ve mayayı ilave edelim. Karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım.
Başka bir kapta yumurta ve şekerleri çırpalım ve tereyağı/süt karışımını ilave edelim. Ardından un, tuz ve vanilyalı puding tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuzu mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru ikiye bölelim ve yuvarlak bir şekilde açalım.
Hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her hamurun uç kısmına tatlı kaşığıyla vanilyalı dolgudan koyalım ve şekil verelim. Bütün hamuru bu şekil yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Yaklaşık 30 - 45 dakika tepsi mayası için sıcak ortamda dinlendirelim.
Önceden 180 dereceye ısınmış fırında 10-12 dakika pişirelim.
Fazla pişirmemeye özen gösterelim.
Tereyağını eritelim ve ılınmış her çöreğin üzerine sürelim ve şekere bulayalım. Çok yumuşak, pofuduk bir hamur oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden
Afiyet olsun















Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar