Dondurma kaşığında kurabiye
200 gram oda ısısında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 _ 4 su bardağı)
Yapılışı
Margarin ,sıvıyağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.
Kabartma tozu , vanilyayı ekleyin ve unu kontrollü koyarak yoğurun. ( şeklini verebilmek için fazla yoğrulmamalı )
En son damla çikolatayı da ekleyip hamura iyice karıştırın.. Dondurma kaşığına hamur koyarak hafifçe bastırın ve ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye çıkartın.
170 derece fırında 15 dk beyaz kalacak şekilde pişirin... Dondurma kaşığınız yoksa istediğiniz şekli verebilirsiniz.. Eğer şekil vermekte zorlanıyorsanız hamuru 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.. Ve yarısını kakaolu ya da istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz....
0 Yorumlar