Pratik şam tatlısı
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1,5 çay kaşığı tarçın
Üzerine sürmek için
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
Süslemek için
Tuzsuz yer fıstığı
Şerbeti
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarım limon
Yapılışı
Öncelikle
Şerbeti ocağa alıp orta hararetli ateşte yaklaşık 15 _ 20 dk kaynatın şerbetin biraz koyu kıvamlı olması lazım... Diğer yandan
Şeker ve yumurtayı çırpın.
Yoğurdu irmiği ve tarçın da ilave edip karıştırın.. En son un ve karbonatı ekleyip karıştırın.. kek kıvamından daha yoğun bir kıvamda olması gerek..
Elde edilen hamuru yağlanmış tepsiye el ya da kaşık yardımı ile yayın üzerine karıştırmış olduğunuz tahin ve pekmezi sürüp fıstığı dizin ısıtılmış 200 derece fırında kıpkırmızı oluncaya dek pişirin.. pişen keki ılımaya bırakın
Ve en önemli püf noktası ;
Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün... Afiyet olsun.... Not...tatlının üzerine tahin ve pekmezi sürmeye de bilirsiniz.....
0 Yorumlar