Reklam

Tavuklu şehriye çorbası

Sponsorlu Bağlantılar



















Tavuklu şehriye çorbası

5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk göğsü ve ya tavuk butu
1 tane domates rendesi
1 tane orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı kadar arpa ya da tel şehriye
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber(çorbanın içine koymayıp servis ederken de kullanabilirsiniz)
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı salça (domates rendesi az ya da yoksa 1 dolu yemek kaşığı salça)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı un

Yapılışı

Öncelikle tavuğu haşlayıp küçük küçük doğrayın veya dideleyin...(Ben 2 li olan tavuk göğsünün 1 tanesini kullandım ya da siz 2 ya da 3 tane but la da yapabilirsiniz)

Sonra tencereye yağı alıp ısıtın ve havucu ekleyip 2 dk kavurun daha sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun salçayı ve kuru naneyi de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra  domates rendesini ilave edin 5_ 10 dk pişirin.... suyu  ilave edin(tavuğu haşladığım suyu kullanıyorum).. su kaynayınca tavuk etini baharatını ve tuzunu ilave edip şehriyeyi de dökerek pişirin.... Limon la servis yapın..... Afiyet olsun....
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar