Tavuklu şehriye çorbası
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk göğsü ve ya tavuk butu
1 tane domates rendesi
1 tane orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı kadar arpa ya da tel şehriye
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber(çorbanın içine koymayıp servis ederken de kullanabilirsiniz)
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı salça (domates rendesi az ya da yoksa 1 dolu yemek kaşığı salça)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı un
Yapılışı
Öncelikle tavuğu haşlayıp küçük küçük doğrayın veya dideleyin...(Ben 2 li olan tavuk göğsünün 1 tanesini kullandım ya da siz 2 ya da 3 tane but la da yapabilirsiniz)
Sonra tencereye yağı alıp ısıtın ve havucu ekleyip 2 dk kavurun daha sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun salçayı ve kuru naneyi de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ilave edin 5_ 10 dk pişirin.... suyu ilave edin(tavuğu haşladığım suyu kullanıyorum).. su kaynayınca tavuk etini baharatını ve tuzunu ilave edip şehriyeyi de dökerek pişirin.... Limon la servis yapın..... Afiyet olsun....
0 Yorumlar