Bounty pasta
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
25 gram kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
2 paket krem şanti
3 çay bardağı süt
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Sosu için;
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yapılışı
Kek için
derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpın.
İçine süt ve sıvıyağı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek bir kez daha çırpın.. Hazırladığınız kek hamurunu içerisine yağlı kağıt serdiğiniz 24 cm.lik fırın kabına dökerek,
Önceden ısıtılmış 170 ° fırında 25 dk pişirin.
Kreması için
çırpma kabına krem şanti ve sütü alıp çırpın. hindistan cevizini ilave ederek çırpmaya devam edin.
kek pişip soğuyana kadar dolaba kaldırarak dinlenmeye bırakın
Sosu için tencereye un, kakao, toz şeker, süt ve suyu alarak çırpın.. Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.. Kek soğuyunca kalıptan çıkartıp, bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin Kekin fazla kabaran kısmını da kesin ve düz olmasını sağlayın.. Kesip düzelttiğiniz keki ters çevirip kelepçeli kalıba yerleştirin Üzerine hindistan cevizli kem şantiyi boşaltıp her yerine yayalım.
Kekin diğer yarısını da üzerine bastırarak yerleştirin.
Soğuyan çikolata sosumuzu üzerine yayalım ve üzerinide dikkalice düzeltin.. 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın..
0 Yorumlar