El açma tadında çıtır börek
4 adet yufka
Sos Malzemesi;
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 silme çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
iç Malzeme;
1 su bardağı kaşar yada beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış patates
3-4 dal kıyılmış maydanoz
1-2 çay kaşığı tuz ( peynirin tuzuna göre siz ayarlayın)
Karabiber,pul biber
Üzerine sürmek için
Sıvıyağ
Yapılışı
Sos malzemelerinin hepsini derin bir kasede iyice çırpırak karıştırın.. 1 yufkayı tezgaha serip yufkanın üstüne 4 yemek kaşığı sos döküp sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde yufkanın üstüne güzelce yayın …yufkanın her yerini soslayın .. 2.yufkayı da 1. yufkanın üstüne serin yine aynı şekilde bu yufkayı da güzelce soslayın…
Soslanmış 2 adet yufkayı ilk önce ortadan ikiye kesin , yanlamasına ortadan da keserek 4 eşit üçgen elde edin...yani "+" şeklinde kesilecek..daha sonra aralarınıda keserek yufkayı 8 parçaya bölün .. Yufkanın geniş tarafına istediğiniz bir börek iç harcını koyup yufkayı sigara böreği gibi sarın.. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın…
Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın…
Hazırlanan 16 adet böreği tepsiye alın..tepside ki böreklerin üstüne sadece sıvı yağ sürüp börekleri kızmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.. 5 dakika beklettikten sonra servis yapın.. Not... Siz böreğinizi kıymalı,beyaz peynirli,kaşar peynirli,lor peynirli,patatesli,kabaklı,pırasalı,pazılı gibi de yapabilirsiniz.. Not...
Börekler pişirilmeden önce üzerine sade ama sadece sıvıyağ sürülmeli.
0 Yorumlar